Две трансджендър жени бяха избрани в германския парламент - нещо, което

...
Две трансджендър жени бяха избрани в германския парламент - нещо, което
Коментари Харесай

Две трансджендър жени са избрани в парламента на Германия

Две трансджендър жени бяха определени в немския парламент - нещо, което се случва за първи път в историята на страната. Това са Теса Ганзерер и Нике Славик от листата на " Зелените ", заяви " Ройтерс ". Тази година в изборите участваха общо 4 трансексуални кандидатки.

Екологичната партия остана трета на извършените в неделя парламентарни избори в Германия, получавайки 14,8% от гласовете. Това е най-високият резултат в историята на партията. Очаква се тя да играе ключова роля за образуването на новото немско държавно управление, което евентуално ще е трипартийно - социалдемократите, които са спечелили от вота, либералите и " Зелените ".

" Това е историческа победа за партията и за цялата общественост на хората с нетрадиционна полова ориентировка ", сподели пред " Ройтерс "  новоизбраната 44-годишна национална представителка Теса Ганзерер.

Резултатите съгласно нея символизират едно отворено и толерантно общество.

Приоритет номер едно в Бундестага за Ганзерер ще бъде облекчаването на процедурата за потвърждаване на смяната на пола в документите за идентичност. Тя желае също законови промени, които да разрешат на лесбийките да осиновяват деца. 

Самата Ганзерер има двама сина. По специалност е горски инженер. От 2013 г. е част от парламента на провинция Бавария. През 2018 г. обяви обществено, че е с транссексуална ориентировка, което я направи първата трансджендър персона в районното ръководство на страната. Живее със брачната половинка си и децата им в Нюрнберг. 

Научната сътрудничка от полски генезис Нике Славик, която е на 27 години, дефинира резултатите като " невероятни ". Тя си обезпечи място в Народното събрание посредством листатата на " Зелените " в западната провинция Северен Рейн - Вестфалия.
    View this post on Instagram           
A post shared by Nyke Slawik (@nyketomato)

" Лудост! Все още не мога да го допускам изцяло, само че с този исторически избирателен резултат аз несъмнено ще бъда член на идващия Бундестаг ", съобщи Славик в своя обява в Инстаграм. Тя прикани за народен проект за деяние против хомофобията и трансфобията, за закон за самоопределянето и за усъвършенствания във федералния закон против дискриминирането.

В Германия хомосексуалността е декриминализирана през 1969 година, а еднополовите бракове бяха узаконени през 2017 година

Престъпленията от ненавист против хората от ЛГБТ+ общността обаче са се нараснали с 36% предходната година, сочат полицейски данни, които изваждат на показ една засилваща се наклонност на хомофобия в елементи от немското общество, отбелязва " Ройтерс ".

Досега в Бундестага е имало единствено един трансджендър политик - Кристиан Шенк. Той обаче разгласи обществено половата си ориентировка, едвам откакто напусна Народното събрание.

Според правило, гласувано преди 40 години и известно като транссексуален закон, в Германия транссексуалните хора могат да трансформират името и пола в документите си за идентичност, само че откакто преминат обзор при психолог и бъдат подложени на разпит с интимни въпроси пред съда. 

Самата Теса Ганзерер, сходно на доста трансджендър хора в Германия, отхвърли да смени името и пола си в своите документи, поради противоречие с изискванията в закона. Затова на изборите тя се яви със остарялото си мъжко име Маркус.

 

pic.twitter.com/RkAqjzyZFU
— Tessa Ganserer (@GansGruen) September 28, 2021
 
Нели и Вики - две девойки, които се обичат
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР